Летопис ОШ „Мито Игумановић“ за школску 2021/22. годину


30. август 2021.
Одржана седница Наставничког већа. Директор школе одржала презентацију на којој је запослене упознала са препорукама о организацији образовно васпитног рада у наредној школској години. Посебна пажња посвећена епидемиолошким мерама и оцењивању. Координатор Тима за самовредновање, Драгана Перишић представила извештај и акциони план за 2021/22. годину.


31. август 2021.
Свечани пријем ученика првог и петог радреда. Генерацију првака примиле учитељице Славица Васовић, Ката Гавриловић и Зорица Гавриловић. Прваке су свечаним програмом дочекали четвртаци уз подршку учитељица Слађане Милаковић и Добриле Матијевић.

Одељењске старешине петих разреда су професор Тања Нешковић, наставница Бранислава Милић и професор Драгана Перишић.

Одржани састанци Стручног већа за музичку и ликовну културу и Стручног већа за физичко и здравствено васпитање.


1. септембар 2021.
Почела нова школска година. На првом часу ученицима прочитано писмо министра Бранка Ружића уз емитовање државне химне.

Одржани родитељски састанци петих разреда. Родитељи добили јединствене информације о правима, обавезама, комуникацији са одељењским старешинама, епидемиолошким мерама, Правилником о оцењивању....

Почео са радом Продужени боравак у новом простору. Ученике је сачекала учитељица Љуба Рстић.

Одржан родитељски састанак у Брајковићима. Састанку присуствовала директор школе и представници месне заједнице. Циљ је очување школе у Брајковићима.

11. септембар 2021.
Планинарски савез Србије 11. септембра 2021. године организовао је највећу овогодишњу планинарску акцију ,, Дан пешачења ”, под слоганом КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ.

Планинарска секција наше школе одазвала се овој акцији у којој је учествовало 30 ученика од петог до осмог разреда.


13. септембар 2021.
Одржана седница Наставничког већа на којој су разматрани Годишњи план рада школе и Извештај о раду школе. Изабрани нови чланови Школског одбора испред Наставничког већа су Љиљана Караклајић, Зорица Гавриловић и Снежана Машић.

Одржана конститутивна седница Савета родитеља. Председник за ову школску годину је Мирослав Петровић, а заменик председника је Миломир Јовановић. Предложени чланови Савета родитеља у Школском одбору у наредном мандату су Милорад Митровић, Нина Васовић и Душица Тулимировић. У тимовима за самовредновање су Марија Милосављевић и Весна Јоксимовић. Члан Тима за квалитет и развој установе је Душица Тулимировић, а Тима за заштиту ученика од насиља је Миломир Јовановић.


14. септембар 2021.
Одржана седница Школског одбора. Усвојени Извештај о раду школе и Годишњи план рада школе. Разматрани и усвојени извештаји о самовредновању, развојном планирању, стручном усавршавању и извештај о раду директора школе.


27. септембар 2021.
Одржан састанак Тима за развој међупредметних компетенција.


28. септембар 2021.
Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.


29. септембар 2021.
У Београду потписан протокол о сарадњи Министарства заштите животне средине и Министарства просвете у оквиру реализације пилот-пројекта „Учешће ученика у заштити животне средине“. Након потписивања протокола одржан састанак/обука за представнике школа у којима ће се реализовати пројекат. Обуци присуствовала директор школе Ана Виторовић.

Одржан састанак Тима за културну и јавну делатност. Тема састанка: обележавање Дечје недеље.


4. октобар 2021.

Отварање Дечије недеље – матична школа

На платоу испред школе у 10 сати, Дечију недељу отворили су директор и помоћник директора. Уз музичку нумеру „Школска граја“, уз плес и игру, ученици 3/2 разреда са својом учитељицом Миланком Павловић започели су програм. Петар Радосављевић, ученик одељења 6/3 са својом наставницом Данијелом Гаговић, припремио је песму „Kад сам био велики“ Данијеле Квас. Наставник музичке културе, Горан Лекић уз гитару, са члановима школског хора извео је песму „ Ми смо деца неба“. Програм је био намењен ученицима првог разреда, који су на отварање дошли у пратњи својих учитељица. Приредби је присуствовала и наставница Светлана Бабић.

5. октобар 2021.

Важности вршњачке подршке у остваривању права детета

Представници Ученичког парламента у сарадњи са наставницом Весном Кијачић која води парламент, припремили су материјал за дискусију на горе поменуту тему. Присуствовали су часовима грађанског васпитања код наставнице Јелице Васиљевић.

6. октобар 2021.

Изложба радова од рециклираних материјала

Ученици од 1. до 4. разреда, заједно са својим учитељицама припремили су изложбу радова од рециклираних материјала. Свако одељење своје радове изложило је једним делом у својој учионици, као и испред својих учионица.

7. октобар 2021.

Изложба радова ученика од 5. до 8. разреда

Наставница ликовне културе, Јелена Јанковић са ученицима старијих разреда, припремила је изложбу на тему „Дете је дете да га волите и разумете“. Иста је постављена у холу школе.

8. октобар 2021.

У Сечој Реци почела је са радом школска библиотека

Простор предвиђен за библиотеку је уређен. Сви ученици од 1. до 8. разреда су се поводом Дечије недеље учланили у библитеку.

Дружење са природним наукама

Ученици старијих разреда, са наставницама Миленом Костић и Татјаном Крстић Страиновић за ученике млађих разреда припремили су експерименте из природних наука. Ученици млађих разреда, са својим учитељицама Данком Ковачевић и Марином Лучић припремили су изложбу радова од рециклираних материјала и одржали спортске игре.

11. октобар 2021.

Подела чланских карата за ученике првог разреда од стране представника Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић

За све ученике првог разреда, како у матичној школи, тако и у свим издвојеним одељењима испоручене су чланске карте. У свим издвојеним одељењима, а у складу са могућностима, реализоване су активности пратећи програм Дечије недеље који је донео Тим за културну и јавну делатност школе. У Ражани, Скакавцима, Тубићима, Мушићима, Радановцима, Парамуну, Брајковићима и Зарићима, ученици су са својим учитељима припремили изложбе радова од рециклираних материјала и одржали спортске игре.

11. октобар - 13. октобар 2021.

За ученике трећег разреда обављен систематски преглед код дечијег стоматолога у нашој школи.

14. октобар 2021.

Одржан састанак Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

15. октобар 2021.

Ученици млађих разреда обележили ,,Дан здраве хране".

21. октобар 2021.

Одржан састанак Тима за професионални развој. Одржан састанак Тима за самовредновање, координатор тима - Драгана Перишић.

25. октобар - 28. октобар 2021.

Обављени систематски прегледи ученика трећег разреда на одељењу педијатрије Дома здравља "Димитрије Питовић".

26. октобар 2021.

Директор школе Ана Виторовић присуствовала Окружном састанку директора основних школа на коме је руководилац Школске управе Ужице Владе Живановић представио резултате светодавног рада са школама који је спроведен у другом полугодишту школске 2020/21. Помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић је упознао директоре са новинама у образовно-васпитном раду.

15. октобар 2021.

За ученике првог разреда обављен систематски преглед код дечијег стоматолога у нашој школи.

30. октобар 2021.

Ученици наше школе, чланови планинарске секције, учествовали су у планинарској акцији на подручју обронка Повлена. Шетали су јужним падинама Повлена до воденице у селу Зарожје, где су се одиграли догађаји описани у приповеци Милована Глишића, а по којој је снимљен и филм „Лептирица“. Ученици су уживали у прелепим бојама дивног октобарског дана.


1. новембар 2021.

Министарство заштите животне средине је финансирало пројекат „Пошумљавање града Косјерића“. Део пошумљавања је урађен у нашем школском дворишту. Радници ЈКП „Елан“ су посадили стабла платана на простору између школе и котларнице.

2. новембар 2021.

Ученици 1/3 су посетили школску библиотеку. Библиотекар је ученике упознао са најчитанијим књигама за њихов узраст и прочитао им неколико песама. Ученици су затим представили своје утиске цртежима. Најлепши цртежи ће бити изложени у холу школе.

Одржана су Одељењска већа млађих и старијих разреда.

3. новембар 2021.

Одржано је Наставничко веће. Осим анализе успеха и владања на крају првог класификационог периода, директорица школе је упознала наставнике са новинама у образовно-васпитном раду, представљених на састанку Окружног актива директора, који је одржан у ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно и коме је присуствовао помоћник министра за основно образовање Милан Пашић. Још једном је стављен акценат на интензивирање превентивних мера везаних за насиље и важност поштовања епидемиолошких мера. Након седнице смо на пригодан начин обележили Дан просветних радника.

5. новембар 2021.

Ученици 1/1 и 1/2 су посетили школску библиотеку. Реализоване су исте активности као и са ученицима 1/3.