Обавештење

Обавештавамо Вас да је Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19 на седници одржаној 4. новембра 2021. године донео следећу одлуку:

Распуст за ученике основних и средњих школа траје од 8. до 12. новембра 2021. године, а први наставни дан је 15. новембар 2021. године.

Тим за школе одржаће састанак у среду 10. новембра 2021. године ради разматрања епидемиолошке ситуације и припреме предлога за моделе наставе почевши од 15. новембра 2021. године. Након тога бићете благовремено обавештени о моделу наставе који ће се примењивати у наредној седмици након школског распуста.

Тим за школе апелује на примену и других мера ограничавања окупљања и строг поштовање свих других прописаних мера превенције и сузбијања Covid-19 како би одлука о продужењу јесењег распуста дала ефекат на смањење оболевања од Covid-19 у школском узрасту и општој популацији.

Ученицима желимо добро здравље и леп одмор!

Галерија


Са трећацима ђаци шестаци

Ученике 6/2 разреда – Вука Радојичића, Анастасију Лукић и Андреја Вукотића (наставник Филип Вукотић) су у петак, 5. новембра 2021. са великом пажњом слушали ђаци трећег разреда матичне школе док су читали своје писане саставе на тему „Живети са природом“. Након тога су трећаци имали прилику да поразговарају о свом виђењу одгледаног филма Птице које не полете (2. део) у „учионици-биоскопу“. То је још једна активност вертикалног учења у оквиру активности о здрављу, а таквим видом учења било је присутно развијање међупредметних компетенција за сарадњу и учење. Предности оваквог начина рада одавно су препознали познати педагошки мислиоци, јер је један од ефеката и подизање самопоуздања, како носилаца активности, тако и ђака који слушају, јер дозвољава слободније исказивање мишљења.

Галерија


Школски биоскоп поново ради

Током дела септембра и октобра школске 2020-21. године ученици трећег разреда матичне школе у Косјерићу (учитељице Милица Арсенијевић, Миланка Павловић и Милица Спасојевић) имали су низ активности о здрављу, како на часовима обавезне наставе, тако и на осталим облицима рада. Први део планираног рада остварен је у оквиру пројектне теме Школски биоскоп поново ради. Други део садржаја односио се на тему о здрављу са циљем да разликују здраву од нездраве хране, да уоче значај воћа и поврћа у исхрани и утицај разноврсне исхране на сопствено здравље.

Остварени су циљеви повезивањем тема Школски биоскоп поново ради и У здравом телу- здрав дух међупредметним повезивањем у оквиру задатака на часовима (пројектна настава, српски језик, ликовна култура, физичко и здравствено васпитање, ваннаставне активности, часа одељењског старешине), а развијајући првенствено међупредметне компетенције: одговоран однос према здрављу, учење, одговоран однос према околини и дигиталне компетенције. Пре приказивања филма, ученици су урадили улазнице и плакат. Филм у „учионици-биоскопу“ 3/2 разреда имало је прилике да види 10 одељења ове школе (други, трећи, четврти и шести разред). Симболично су плаћали улазнице (10 динара на добровољној основи), а прикупљена средства уручена су Удружењу за церебралну и дечју парализу - Косјерић.

Након приказанох филма Птице које не полете (2. део) реализоване су радионице на тему здравља (један део биће реализован и у новембру), а планирано је да се ученици млађих разреда упознају и са литерарним радовима ученика 6. разреда. Тако је овим активностима (имале су и хуманитарни карактер), различитим динамичним ангажовањем и комбиновањем знања, вештина, путем вршњачке едукације ученика остварена и функционална примена.

Галерија


Светски дан хране

Ученици трећег разреда у петак су обележили Светски дан хране. У сарадњи са својим учитељицама, договорили су се да то буде Дан здраве хране. Ово је прва, у низу активности, које ће деца имати у оквиру пројекта “Здравље” који се остварује у оквиру међупредметних компетенција.

Галерија


ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 2021.

Понедељак 4. 10.

Отварање Дечје недеље

Плато између школа, 10 сати (хол школе у случају лошег времена)

Програм предвиђен за ученике првог разреда

Уторак 5. 10.

Дискусија о важности вршњачке подршке у остваривању права детета на часовима Грађанског васпитања. Дискусији присуствују чланови Ученичког парламента.

Среда 6. 10.

Изложба радова од рециклираних материјала – изложбени простор испред учионица (ученици млађих разреда)

Четвртак 7. 10.

Изложба радова ученика старијих разреда у холу школе, на тему: „Дете је дете да га волите и разумете“

Петак 8. 10.

Подела чланских карата за ученике првог разреда од стране представника Народне библиотеке Косјерић


УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА У ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Наша школа је једна од 29 школа на нивоу Републике Србије које учествују у пилот-пројекту „Учешће ученика у заштити животне средине“. Пројекат ће се реализовати од октобра 2021. до априла 2022. године кроз различите активности ученика и наставника, са циљем подизања еколошке свести и развијање компетнција за очување животне средине.

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

У школи од 1. септембра раде две групе Продуженог боравка. Групу ученика првог разреда води учитељица Љубица Рстић, а ученика другог разреда учитељ Милисав Јанковић.

ОБОГАЋЕНА ЈЕДНОСМЕНСКА НАСТАВА

У школи се реализује пројекат Обогаћеног једносменског рада као модел додатне образовно-васпитне подршке ученицима. Могућност подршке имају ученици трећег и четвртог разреда.

Распоред активности можете погледати на линку


Савет родитеља

Седница Савета родитеља одржана је 13. 9. 2021. године. Изабран је председник Савета за ову школску годину. То је родитељ Мирослав Петровић, представник 7/2 одељења. Директор школе је родитеље упознала са документима на којима се темељи рад СР. Представљени су пројекти који се реализују у школи ове школске године. Разматрани су Извештај о раду школе и Годишњи план рада школе. За осигуравајућу кућу родитељи су изабрали „Generali осигурањеׅ“. За нови Школски одбор предложени су Нина Васовић, Душица Тулимировић и Милорад Митровић.

Одлука Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школе према допису МПНТР Број 601-03-00033/4/2021. од 9. 9. 2021.

Школе Општине Косјерић настављају са реализацијом образовно-васпитног процеса према првом моделу. Настава се изводи непосредно, са часовима у трајању од 45 минута. Наставу похађају цела одељења . Свако одељење има своју учионицу.

Ученици носе заштитне маске све време боравка у школи, осим у посебним ситуацијама када ученик не може да носи маску због контраиндикација, што потврђује лекар специјалиста одређеног профила. Наставници носе заштитне маске без обзира да ли су вакцинисани или не.

Одлуке Тима су на недељном нивоу у складу са проценом епидемиолошке ситуације на територији општина.

Галерија


Ура, ђаци трећаци!

Прве активности наших трећака у овој школској години реализоване су на Полигону, кроз спортске игре. Уз помоћ својих учитељица, ученици су започели нови задатак из предмета пројектна настава.

Галерија


КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ

Планинарски савез Србије 11. септембра 2021. године организовао је највећу овогодишњу планинарску акцију ,, Дан пешачења ”, под слоганом КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ. Планинарска секција наше школе одазвала се овој акцији у којој је учествовало 30 ученика од петог до осмог разреда.

Галерија


Обавештење

Подсећамо вас да су у Стучном упутству за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021/22. години и Препорукама за почетак образовно-васпитног рада у школској 2021/22. години,наведене кључне мере спречавања уношења и преношења COVID-19 у школама,

  • • доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених)
  • • физичка дистанца према могућностима школе (може и мања од 1m)
  • • хигијена руку и респираторна хигијена
  • • чишћење и дезинфекција простора школе у целини
  • • успостављена сарадња са надлежном здравственом службом, а посебно са надлежним ИЈЗ/ЗЈЗ

Ученици носе маске од уласка у школу до својих места.

Настава се изводи у оквиру часова од 45 минута. Свако одељење има своју учионицу како би се кретање и контакти свели на најмању меру. За време трајања малог одмора ученици излазе из учионица само уколико је то неопходно.

Распоред по учионицама

Одељење
Учионица
5/1
Информатика кабинет 4
5/2
Учионица поред библиотеке
5/3
Математика , учионица број 54
6/1
Музичко
6/2
Српски – учионица 25
7/1
Математика – учионица број 52
7/2
Енглески
7/3
Српски – учионица број 23
8/1
Географија
8/2
Биологија
8/3
Историја

Посета родитеља и других незапослених школи само уколико је то неопходно.

Галерија


Наше колеге - реализатори часова на РТС-у

У среду, 9. јуна на РТС-у је емитован час географије за седми разред: Друштвене одлике Аустралије и географске одлике Океаније. Час је реализовао наставник наше школе Миленко Стефановић. Час можете погледати на следећем линку.

Галерија


Шетња по обронцима Маљена

У суботу, 5. јуна, поводом Светског дана заштите животне средине, у оквиру планинарске секције наше школе организована је шетња обронцима Маљена.

Галерија


Најава ТВ часова

На РТС Планети сви заинтересовани ученици, родитељи и наставници могу да погледају ТВ часове за српски језик професорке Миланке Павловић. Биће емитовани у уторак и среду, 8. и 9. јуна 2021. године.

Галерија


Пројекат ,,ШАЉЕМ ТИ ПИСМО"

Ученици из Ставангера и Косјерића у току пандемије вратили слање писама у моду. Опширније о пројекту наших колега из ОШ ,,Мито Игумановић" Косјерић, можете погледати на линку

Галерија


Пешачење до Субјела

Ученици другог разреда у пратњи наставника Миленка Стефановића и Слободана Савића, са планинарима ПЕД „Субјел“ пешачили на релацији Косјерић - Субјел.

Галерија


Наши рецитатори

У Легату Милована Витезовића додељене награде најуспешнијим учесницима на Општинској смотри рецитатора.

Млађи узраст

1. место Наталија Благојевић 3/2

2. место Петра Марић 2/2

3. место Дина Обрадовић 4/3

Средњи узраст

1. место Тијана Станојевић (Варда)

2. место Катарина Остојић 6/2

3. место Петар Радосављевић 5/3

Чланови комисије: Гордана Ђокић, Сена Вукотић и Филип Вукотић

Галерија

Наше колеге реализатори часова на РТС-у

Претходни период донео је многе изазове како за ученике, тако и за њихове учитеље, наставнике и родитеље. Наше колеге, учитељи и наставници, су са много труда и напора настојали да ученици што лакше преброде овај период и носе се за задацима који се пред њих постављају. Наша колегиница Миланка Павловић, као један од просветних радника чији су рад и квалитет препознати и ван наше школе, позвана да ја сними неколико часова који ће постати део редовне онлајн наставе. Позивамо вас да погледате 31. час Музичке културе за 2. разред „Лаку ноћ; Док месец сја“ који се емитује у петак, 21. маја на платформи РТС Планета.

Галерија

Меморијална атлетска трка „Генерал Светомир Ђукић“

Ученици наше школе учествовали на меморијалној атлетској трци „Генерал Светомир Ђукић“.

Галерија


Математика и „Мислиша“

Можда је актуелна пандемија успела да успори некога, али наше младе математичаре није. Након одржаног школског и општинског такмичења из математике и Мислише 2021. можемо се похвалити лепим резултатима наших ученика. Многи заслужују похвале за свој труд и рад, међутим најбоље су се показали:

У млађим разредима:

Вук Петровић – 1. разред (2. награда - Мислиша)

Ника Јаковљевић – 2. разред (2. награда - Мислиша)

Немања Субашић – 4. разред (2. награда - Мислиша)

Богдан Јевтић – 2. разред (3. награда - Мислиша)

Дамјан Гавриловић – 2. разред (похвала - Мислиша)

Лазар Деспотовић – 2. разред (похвала - Мислиша)

Душан Димитријевић – 2. разред (похвала - Мислиша)

Анастасија Милошевић – 2. разред (похвала - Мислиша)

Вук Караклић – 3. разред (дели 1. место на општинском)

Милица Богдановић – 3. разред (дели 1. место на општинском)

Јана Мијачевић – 3. разред (дели 2. место на општинском)

Матеја Матовић – 3. разред (дели 2. место на општинском)

Урош Тулимировић – 3. разред (3. место на општинском)

У старијим разредима:

Никола Продановић – 7. разред (3. награда – Мислиша + 1. место на општинском + пласман на Окружно)

Виктор Остојић – 6. разред (3. награда – Мислиша + 3. место на општинском + пласман на Окружно такмичење)

Милан Радојевић – 6. разред (3. награда- Мислиша + пласман на окружно)

Анђелија Кијачић – 6. разред (похвала – Мислиша + 1. место на општинском + пласман на Окружно)

Арсеније Перишић – 6. разред (похвала – Мислиша + 2. место на општинском + пласман на Окружно)

Вујић Анђелија – 5. разред (1. место на општинском)

Галерија


Првомајска шетња

Ученици трећег и четвртог разреда у пратњи наставника Миленка Стефановића и Слободана Савића, са планинарима ПЕД „Субјел“пешачили на релацији Брдо Град – Косјерић.

Галерија


Пројекат ,,Ура пролеће"

Ученици другог разреда су уз помоћ својих учитељица реализовали задатак на тему ,,Ура пролеће". Овим активностима обухваћени су и предстојећи Васкршњи празници.

Галерија


Изложба украшених Васкршњих јаја

Поводом обележавања Васкрса, сви ученици четвртог разреда матичне школе имали су изложбу ликовних радова, као и изложбу најлепше обојених и украшених Васкршњих јаја, у холу, на спрату нове школе.

Галерија


Изложба радова ,,Пчелица Медица"

Изложбом радова у холу Школе, ученици трећег разреда су реализовали пројекат Пчелица Медица.

Галерија


На конкурсу Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Миланка Павловић, професор разредне наставе изабрана за сарадника за 2021. годину.

Галерија


Међународни дан борбе против вршњачког насиља „Дан розих мајица“

У периоду од понедељка, 22. фебруара до петка, 26. фебруара 2021. године у нашој школи организован је низ активности у оквиру програма заштите од насиља, злостављања и занемаривања и програма спречавања дискриминације.

Стручни сарадници наше школе одржали су низ радионица у старијим разредима. Кроз дијалог, игру асоцијације и интерактивни однос, ученици су именовали све облике насилног понашања, истакли које препознају у (околини и свакодневници) и научили о мање заступљеним, али незанемарљивим облицима. По завршетку радионица сви ученици су попунили анкету, анонимно, кроз коју смо желели да сазнамо да ли је и у којој мери насилништво присутно у нашој школи.

Након завршених радионица, у оквиру наставног предмета ликовна култура, ученици петог разреда у сарадњи са наставницом ликовног, израдили су плакате на теме: „Насиље- врсте и облици“ и „Наша школа- сигурна школа“. Плакати које су заједно израдили ученици петог разреда изложени су у централном делу хола наше школе. Плакат на тему „Насиље - облици и врсте“, Плакат на тему „Наша школа- сигурна школа“. У склопу наставе грађанског васпитања у школи је одржана дебата „Корени насиља“ у којој су ученици осмог разреда размотрили и осветлили све узроке, ситуације и ризичне контексте у којима може доћи до испољавања насилног понашања међу вршњацима.

Представници Ђачког парламента, ученици седмог и осмог разреда, организовали су едукацију ученика млађих разреда на тему „Насиље- врсте и нивои“. Сумирањем резултата дошли смо до закључка да је наша школска средина подстицајно окружење за развој емпатичности, другарства и слоге, као и до тога да готово комплетан број анкетираних ученика виших разреда јасно препознаје насиље и има критички став према истом. Ученици млађих разреда адекватно су едуковани од стране старијих ученика, заинтересовани за тему насилништва и дискриминације радо су се надовезивали на причу старијих другара.

Галерија


Савиндан 2021

Школска слава Савиндан обележена у школама у најужем кругу. У матичној школи домаћин је Ученички парламент, у издвојеном одељењима домаћини су ученици, родитељи и запослени. Ученицим, родитељима, запосленима, честитамо Савиндан, школску славу

Галерија

Јубиларне награде

У току 2020. године јубиларне награде су примили:

10 година

Милкица Матић

Славица Петровић

Јелена Јанковић

Слађана Јовановић

20 година

Снежана Машић

Весна Вујић

30 година

Славица Васовић

Станика Млађеновић

Миланка Павловић

Жељко Марић

35 година

Љиљана Јоксимовић

Стојка Грујовић

Честитамо свим добитницима јубиларних награда!

Галерија


Дан посвећен Вуку Караџићу

Дан просветних радника, 8. новембар, ове године посвећен је Вуку Стефановићу Караџићу. Ученици четвртог разреда матичне школе су радећи плакат обнављали знање о Вуку, правопису и ћирилици. Радови ученика изложени су у холу нове школе, где красе поменути простор.

Галерија


Дан просветних радника

Дан просветних радника обележен је изложбом ликовних радова ученика и изложбом старих наставних средстава. Изложбу припремио наставник Славиша Ђокић.

Галерија


Успех наших стрелаца

Ученице наше школе су постале данас у Нишу државни прваци екипно, стрељаштву! Честитамо ученицама и наставнику.

Галерија


Европска недеља спорта

У среду, 23. септембра, поводом Европске недеље спорта, у Косјерићу су организоване спортске и рекреативне радионице за децу. Манифестацију је отворио председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић. Ученици наше школе су имали прилику да науче нешто више о Олимпијским играма, Олимпијским вредностима, али и о учешћу наше земље на Играма. Ученици четврог, петог и шестог разреда су учествовали у ревијалној трци. Све активности су одржане уз придржавање свих мера заштите од вируса КОВИД-19.

Због недавних злоупотреба, фотографије не објављујемо.

Галерија


Свечани пријем првака

Традиционално, и ове школске године уприличен је свечани дочек за наше ђаке прваке. Програм је, у складу са новонасталом ситуацијом, оранизован на платоу испред школе, а учесници су ученици четвртог разреда. Учитељице првака су Нада Ђорђевић и Мира Симеуновић. Ученике и родитеље поздравили су директор школе, Милован Јоксимовић и заменица председника општине Гордана Јосиповић. Том приликом, од стране представника локалне самоуправе, ученицима су уручени и пригодни поклони.

Галерија


Одабрано нових 7 Science on Stage Srbija амбасадора

"Национални управни одбор пројекта "Science on stage Srbija" у јулу је изабрао нових седам амбасадора овог пројекта међу којима је и наша колегеница Сена Вукотић, наставник српског језика и књижевности и педагошки саветник. Пројекат се реализује у оквиру Института за модерно образовање - Београд. СОНС амбасадоре чини мрежа наставника који својим иновативним приступом у свом раду повезују знања из пет области; науке, технологије, инжењерства, уметности и математике. На овај начин нашој колегиници је пружена и шанса за учешће на највећем STEM фестивалу у Прагу." У прилогу можете погледати вест на званичном веб сајту

Галерија


Свечана додела награда

Традиционално, у недељу, 28. 6. 2020. године додељене су награде најуспешнијим ученицима наше школе, али не у хали, већ на платоу испред школе, у складу са тренутном ситуацијом. Награде су уручили директор школе Милован Јоксимовић и председник општине Косјерић Жарко Ђокић. Фабрика „Титан цементара Косјерић“ је и ове године наградила три најуспешнија ученика.

Награде су добили:

Огњен Матић, 3. место на окружном такмичењу из физике Тамара Милошевић, пласман на републички ниво Међународног такмичења „Дабар“

Носиоци Вукове дипломе:

1. Борис Пантић

2. Сунчица Радовић

3. Милош Бајчетић

4. Милош Лазић

5. Магдалена Ковачевић

6. Урош Ђурић

7. Илија Никић

8. Нина Мијаиловић

9. Тамара Милошевић

10. Јана Витезовић

11. Нина Јовановић

12. Ања Петровић

Три најуспешнија ученика према Правилнику школе: Борис Пантић, Нина Мијаиловић и Тамара Милошевић

Ђак генерације 2019/20. године: Борис Пантић

Свим ученицима желимо пријатан распуст!

Галерија


"Они познају сваки ћошак Србије"

Интернeт портал "Србија данас" је објавио чланак о нашем колеги Миленку Стефановићу наставнику географије. У прилогу вам прослеђујемо линк

Галерија


Посета министра просвете Младена Шарчевића нашој школи

У четвртак, 11. јуна, нашу школу је посетио министар просвете Младен Шарчевић и начелник Школске управе Ужице Владимир Живановић. Разговарало се о специфичним карактеристикама наше школе, али и о реализацији пројекта реконструкције школе.

Галерија


Промена календара образовно-васпитног рада

Поштовани, можете погледати промена календара образовно-васпитног рада за период када је планиран пролећни распуст у основним и средњим школама.

Галерија


Распоред часова на РТС 2 и РТС 3

Распоред часова на каналима РТС-а од 23.3.-27.3.2020. године.

Галерија


Обавештење за родитеље и ученике

У прилогу вам достављамо обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика. Документ је доступан на линку

Галерија


Распоред часова на телевизији

Обавештавамо вас да је распред наставе постављен на веб сајту. Погледајте линк

Галерија


Обавештење за родитеље и ученике

Обавештавамо вас да ће распоред наставе бити постављен на владином веб сајту. Погледајте постављени линк, у прилог вам достављамо и званични допис министарства просвете

Галерија


Настава на даљину у ванредном стању

Обавештавамо вас да због увођења ванредног стања у Републици Србији настава ће се одвијати на даљину. У прилог вам достављамо документ

Галерија


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

Обавештавамо вас да због увођења ванредног стања у Републици Србији од понедељка 16. марта нема наставе. У прилог вам достављамо званични документ

Галерија


Дан општине Косјерић

Ученици, учитељи и наставници наше школе били су учесници свечане седнице СО Косјерић у обележавању Дана општине. Под руководством наставника Горана Лекића химну ,,Боже правде" извео је хор наше школе. ,,ХорХир" под руководством наставнице Весне Кијачић извео је нумеру ,,Срце" бенда ЕКВ. Признање за допринос унапређењу квалитета образовања уручено је наставници српског језика Сени Вукотић. Водитељи програма су били Филип Вукотић, наставник српског језика и Јелица Лечић, логопед школе, учитељ Милан Ђукић био је задужен за техничку подршку, а наставница српског језика и помоћник директора Данијела Гаговић била је задужена за помоћ у организацији. На сцени су се смењивали како садашњи тако и бивши ученици наше школе као успешни појединци наше Општине. Програм је завршен традиционално добро увежбаним наступом КУД-а ,,Максим Марковић".

Галерија


Пласмани на окружна такмичења

Информатика и рачунарство
5. разред
Арсеније Перишић
Вељко Стојанић
Математика
5. разред
Арсеније Перишић
Вељко Стојанић
Анђелија Кијачић
Милан Радивојевић
6. разред
Јана Илић
Павле Максић
Физика
6. разред
Павле Максић
Никола Продановић
Јана Илић
Анђела Радовановић
Марија Гаговић
Дејан Миловановић
7. разред
Огњен Матић
Хемија
7. разред
Огњен Матић
Војин Јездовић
8. разред
Борис Пантић
Књижевна олимпијада
7. разред
Анастасија Радовановић
Виолета Радовановић
Драгана Сретенијевић
Ружица Вукотић
8. разред
Тамара Милошевић

На републичком такмичењу из информатичке и рачунарске писмености „Дабар“, оджаном 25. јануара 2020. године у Крушевцу, нашу школу представљала је ученица 8. разреда Тамара Милошевић.

Галерија


Осми март

Ученици наше школе честитали празник мајкама, бакама, учитељицама... и поклонили им својих руку дела. Срећан Осми март!

Галерија


"Испред – иза, испод – изнад, горе – доле"

Час математике учитељице Миланке Павловић нашао се у бази радова Завода за унапређивање квалитета образовања и васпитања у оквиру примера добре праксе учесника обуке "Дигитална учионица"

Галерија


,,Дан матерњег језика"

У понедељак, 24. фебруара, са малим закашњeњем, обележен Дан матерњег језика који се у целом свету обележава 21. фебруара. Прваци су отворили изложбу најуреднијих свески из српског језика, које су похваљене на конкурсу "Свеска - огледало ђака." У току ове седмице, на изложби ће редом бити излагане свеске ученика од најмлађих до најстаријих. На часовима српског језика, учитељи и наставници су говорили о важности очувања матерњег језика и ћириличног писма. А ево шта је о језику говорио Стефан Немања:"Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу? Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч, знај да је ниси освојио, него си себе потуђио. Боље ти је изгубити највећи и најтврђи град своје земље, него најмању и најнензнатнију реч свога језика. Земље и државе не освајају се само мачевима него и језицима. Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи покрао и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ."

Галерија


Oбавештење о продужетку распуста

Распуст ће бити продужен до 21.фебруара 2020.године. У прилогу можете погледа документ на линку испод.

Продужење распуста

Галерија


,,Распуст"


Распуст ће трајати од 1. до 17. фебуара.

Галерија


Резултати конкурса „Свеска – огледало ђака“

1. разред Ленка Петронијевић
2. разред Јана Мијачевић
3. разред Јована Симеуновић
4. разред Лена Конатар
5. разред Теодора Николић
6. разред Маријана Петровић
7. разред Драгана Степановић
8. разред Магдалена Ковачевић

Галерија


Светосавска академија „800 година“

У недељу, 26, јануара 2020. године, у Народној библиотеци „Сретен Марић,“ одржана је Светосавска академија „800 година.“ Академија је посвећена обележавању 800-годишњице самосталности Српске православне цркве, а организатори су све три школе наше општине: ОШ „Мито Игумановић,“ ОШ „Јордан Ђукановић и Техничка школа, у сарадњи са Народном библиотеком „Сретен Марић.“Косјерска публика је пажљиво пратила програм, а на сцени су се смењивали: хор, водитељи, говорници, рецитатори, музичари и плесачи. У програму је учествовао КУД „Максим Марковић,“ као и бивши ученици школе.У холу Народне библиотеке постављена је изложба радова ученика о Светом Сави.Ова недеља је заиста протекла у светосавском духу.

Галерија


,,Светосавске активности"

У оквиру светосавске недеље,данас је у Дому културе као угледна активност, реализован квиз знања ,,Наше наслеђе.“ Такмичили су се ученици трећег и четвртог разреда. Такмичари су показали завидно знање из области нашег наслеђа и светосавља. Победила је екипа коју су чинили: Лена Танасковић, Лена Конатари, Вук Пантелић. Квиз су реализовале учитељице четвртог разреда Нада Ђорђевићи, Мира Симеуновић, уз подршку Тома Гајића, Миланке Павловић, Славице Васовић и Добриле Матијевић.

Галерија


Распоред - ,,Светосавски дани"

Галерија


Светосавска академија ,,800 година"

Галерија


,,Дечији маскембал у Тубићима"

У циљу развијања прилика да ученици подстичу креативност и машту, буде радозналост, уче једни од других како би у крајњем циљу остваривали што боље исходе, развијали опште међупредметне компентенције, у Тубићима је 27. децембра 2019. године организована ,,Дечја маскарада 2019.” Поред приказивања маски, ученици су имали задатак и да осмисле сопствени наступ. Учествовали су сви ученици,а родитељи су помогли око маски . Похвално је што су учешће узели и млађи, они који ће тек наредних година бити ђаци ове школе. Исто тако, својим присуством, сви родитељи и баке су улепшали овај дан.На тај начин је створена занимљива и изазовна прилика и могућност да сви учествују, сарађују и међусобно опробавају своје капацитете и развијају своју машту.

Галерија


Промоција књиге „Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању“

У суботу, 28. 12. 2019. године у Ужицу је одржана промоција књиге „Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању“ аутора др Миленка Кундачине и мр Мирјане Пајић Илић. „У овом јединственом Лексикону је хиљаду, у Србији најбољих водича, у живот – васпитача, учитеља, наставника, који су генерације најмлађих васпитавали да буду честити људи и одговорни грађани. Наоружавали су их знањем, разигравали њихов дух и машту, учили их да цене друге. Учење су претварали у радост сазнавања, а школу у најдражу установу.“(проф. др Младен Вилотијевић, рецензент) Најстарији међу њима је наш суграђанин, наставник у пензији Свето Лазаревић (92 године). У књизи се налазе биографије Лене Николић и Ивана Васовића, наших учитеља у пензији и Миланке Павловић, учитељице садашњих првака наше школе.Честитамо свим јунацима ове књиге, који су да би то постали, морали да пређу 14 препрека.

Галерија


Јубиларне награде

У петак, 27. 12. 2019. године додељене су јубиларне награде следићим наставницима:
Сени Вукотић 10 година стажа
Бојани Ерчић 10 година стажа
Мирјани Тешовић 10 година стажа
Миленку Стефановићу 20 година стажа
Нади Ђорђевић 30 година стажа
Милици Арсенијевић 35 година стажа
Милисаву Јанковићу 35 година стажа
Честитамо добитницима јубиларних награда.

Галерија


Хуманитарни спортски турнир

У среду, 25. 12. 2019. године одржан је спортски хуманитарни турнир у фудбалу у организацији ученика наше школе. Организатори су били веома предузимљиви, а акцију су подржали ученици и наставници наше шкле, Општина Косјерић и Хотел „Олимпик“.Сакупљени новац ученици ће усмерити онима којима буде најпотребнији. Хвала свима који су подржали ову акцију.

Галерија


Новогодишња приредба

У четвртак, 26. 12. 2019. године у холу наше школе одржана је приредба поводом доделе пакетића за децу запослених. У програму су учествовали ученици музичке школе и чланови поп-рок секције. На сцени су се смењивале музичке нумере, „Пундравци“ и „Фазони и форе.“ Све је прошло у веселој атмосфери, а Деда Мраз је на крају поделио пакетиће најмлађима.

Галерија


радионици Напредовање у звања наставника, васпитача и стручних сарадника

У Школској управи Ужице, 25.12.2019. године реализована је радионици Напредовање у звања наставника, васпитача и стручних сарадника у којој је учествовала Миланка Павловић. Циљна група активности су руководиоци тимова за професионални развој основних и средњих школа из општина: Ужице, Севојно, Чајетина, Бајина Башта, Косјерић и Пожега. Реализатори: Божана Јеверичић, Нада Поповић и Олга Јованчићевић.

Галерија


Резултати конкурса „Месец књиге“

У среду 25. 12. 2019. године, у Народној библиотеци „Сретен Марић“ додељене су награде најуспешнијим учесницима литерарног и ликовног конкурса „Месец књиге.“
На литерарном конкурсу награђен је ученик шестог разреда Никола Вулета.
На ликовном конкурсу награђени су следећи ученици:
млађи узраст
1. место Анастасија Милошевић 1-2
2. место Вукашин Глигоријевић 1-1
Анђела Марковић 4. разред Ражана
3. место Емилија Петровић 3-3
Наталија Благојевић 3-2
средњи узраст
1. место Сунчица Радовић 8-1
2. место Маријана Петровић 6-3

Галерија


Осамсто година самосталности Српске православне цркве

У понедељак, 23. 12. 2019. године у нашој школи отворена је изложба и изведен пригодни програм у част обележавања осамстогодишњице самосталности Српске православне цркве. Програм је отворен песмом „Небеска Србија“ у извођењу школског хора. Ученицима млађих разреда, на веома занимљив начин, ову тему је представио свештеник Владимир Вулета, а ученици су пажљиво слушали и учествовали у разговору. За ученике шестог разреда одржан је час који су припремили седмаци са наставницом Горданом Николић, а тема је: Самосталност цркве – темељ постојања српског народа. На сцени су се смењивали владари из лозе Немањића и одговарали на питања водитеља. Поред свечаног програма постављена је изложба посвећена овом периоду, а посетиоци се могу упознати са задужбинама, књижевношћу и бојењем вуне природним бојама. Ова активност одржана је на иницијативу Тима за међупредметне компетенције и развој предузетништва, а учесници су наставници историје, музичке културе, ликовног васпитања, српског језика, хемије и веронауке.

Галерија


Пројекат „Шта нам тешко“

Пројекат „Шта нам тешко“ У среду, 18. 12. 2019. године, у оквиру пројекта „Шта нам тешко“ у који је укључена Техничка школа у Косјерићу, ученици осмог разреда наше школе такмичили су се са средњошколцима у разним дисциплинама: надвлачењу конопца, кошарци, скоку у вис, скоку у даљ, трчању на 50 метара, скакању у џаковима. Публика је до последње дисциплине подржавала такмичаре и навијала. Овакви сусрети имају за циљ да промовишу здраве стилове живота, а мото је: „Важно је учествовати.“

Галерија


Предновогодишњи турнир родитеља

У недељу 15. децембра од 14-16 часова је у спортској хали одржан Предновогодишњи турнир родитеља ученика наше школе. Родитељи су се такмичили у три спорта: одбојци, фудбалу и кошарци. Турнир је протекао у фер и спортској атмосфери и био прилика да се родитељи друже и забаве, а подршку са трибина добијали су од наших најмлађих. Леп одзив и атмосфера показују спремност учесника да оваква манифестација заживи као традиционалан вид окупљања сваке године. Турнир је организован од стране Ученичког парламента у сарадњи са наставницима Весном Кијачић, Сеном Вукотић, Данијелом Гаговић, Томиславом Марковићем и представником Савета родитеља Миланком Јоковићем.

Галерија


Промоција часописа ,,Наш траг"

У петак 6.12. у Визиторском центру ,,Хан" одржана је промоција часописа ,,Наш траг" Општинског удружења потомака ратника 1804-1920 ,,Љубомир Марић" на којој су проглашени победници литерарног конкурса за основну и средњу школу. Ученица 8.разреда Нина Мијаиловић 8-4 освојила је прво место, док је друго место припало ученици Јовани Роговић 8-4, а треће ученици Мини Радовић 7-3. Ментор награђених ученица је Филип Вукотић, наставник српског језика. Хор наше школе под управом Горана Лекића наступио је са песмом ,,Ово је Србија", а у приређивању овог броја часописа учествовао је и наставник историје Владимир Ђокић. На овај начин наша школа већ неколико година остварује успешну сарадњу са Удружењем. Захваљујемо се председнику Удружења Драгану Вујићу на позиву за учешће у овој свечаности.

Галерија


Јубиларни десети литерарни конкурс за децу „Радовићев венац“

На литерарном конкурсу за децу „Радовићев венац,“ у организацији Дечјег културног центра у Нишу, на тему „Да ли ми верујете,“ у конкуренцији 400 радова из свих крајева Србије, али и из земаља у окружењу, радови ученица шестог разреда наше школе Жељане Кажић и Јоване Остојић нашли су се у категорији одабраних радова и биће објављени у Зборнику „Радовићев венац.“

Галерија


Представа за децу „Морско бродска заврзлама“

У четвртак, 28. 11. 2019. године у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ изведена је луткарска представа „Морско бродска заврзлама.“ Ученици млађих разреда наше школе пажљиво су пратили представу и сарађивали са глумцима.

Галерија


"Међународни дан толеранције"

Међународни дан толеранције обележен је у нашој школи низом активности. Чланови Ученичког парламента одржали су презентацију о толеранцији ученицима 4. разреда. На часовима грађанског васпитања ученици старијих разреда су израдили пано са изрекама и песмама о толеранцији, као и текстовима о толеранцији и превазилажењу предрасуда и дискриминације.

Галерија


"Дан просветних радника"

,,Дан просветних радника" у нашој школи обележен је акцијом ,,Замена улога" где су своје предавачке улоге заменили учитељи са наставницима. Такође, направљен је пано под називом ,, И ми смо били ученици" који је имао за циљ да данашњим ученицима покаже њихове предаваче и раднике школе из времена када су и сами били ученици. Директор школе Милован Јоксимовић је свим запосленим честитао овај дан и похвалио колектив школе за посвећеност и рад који резултира успесима на различитим пољима у образовању.

Галерија


"Свет образовања брише границе"

Учесници 3. РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ НАЈБОЉИХ НАСТАВНИКА Југославије "Свет образовања брише границе": Миланка Павловић, Милка Јоксимовић, Станика Млађеновић и Милан Ђукић. Београд, 2.11.2019."

Галерија


ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

ИО Сеча Река и ИО Зарићи са малим закашњењем обележили су Дан здраве хране кроз Угледну активност ,,Здрава храна-правилна исхрана."

Галерија


САЈАМ КЊИГА 2019

Традиционално су најбољи ученици са својим наставницима посетили београдски Сајам књига. Сви ученици су показали одговорно понашање и инетресовање за књиге и заједно са својим другарима понели лепа искуства са ове значајне манифестације културе.

Галерија


Дигитална учионица

У петак, 18.10.2019. године, у нашој школи је почела подела дигиталне опреме у оквиру пројекта „Дигитална учионица.“ Школа је добила 21 лаптоп рачунар и 11 пројектора, а обуку је прошло 25 наставника. „Ово је мали корак за човечанство,али велики за нашу школу.“ Надамо се да ће уз ову опрему учење бити уживање, како за ученике, тако и за наставнике.

Галерија


ЈЕСЕЊИ КРОС

На Градском стадиону је одржан Јесењи крос за све ученике наше школе.
Најбржи ученици су награђени дипломама и пригодним поклонима, али и ове године порука кроса је ,,Важно је учествовати".

Галерија


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У холу Народне библиотеке организован је свечани пријем првака и предшколаца. Прваци су од школе до Народне библиотеке дошли у пратњи полиције и током пута се упознали са правилима безбедности у саобраћају. На свечаном пријему госте су поздравили: заменик председника општине Гордана Јосиповић, просветни инспектор Весна Мандић, директор Народне библиотеке Славиша Перишић, начелник полицијске станице у Косјерићу Драган Љубичић, директор Црвеног крста Косјерић Лела Митровић. Ученици и предшколци су почашћени слаткишима, а подељене су им чланске карте Црвеног крста, чланске карте за библиотеку и књига о безбедности у саобраћају „Пажљивко“. Прваци и предшколци су имали прилику и да посете канцеларију председника општине.

Галерија


ДИГИТАЛНИ ЛОГОПЕДСКИ СЕТ

Залагањем грађана успешно је окончана акција прикупљања новчаних средстава за набавку Дигиталног логопедског сета Behringer. Потписници ове акције биле су следеће установе у нашој општини: ОШ „Мито Игимановић“, ОШ „Јордан Ђукановић“, ПУ „Олга Грбић“ и „Удружење за дечју и церебралну парализу“. Дигитални логопедски сет налази се у ОШ „Мито Игумановић“, али је на услузи свим малишанима са територије општине Косјерић.

Галерија


ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

Од 9. септембра 2019. године у нашој школи са радом је почела још једна група продуженог боравка.
Потребу за повећењем група препознали су представници локалне самоуправе и у оквиру пројекта Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, помогли да наши ученици добију квалитетну наставу.

Галерија


ЗУБАРСКА СТОЛИЦА

У оквиру пројекта Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, ОШ „Мито Игумановић“ је добила нову зубарску столицу. Нова опрема се користи од понедељка 7. октобра, на радост свих малишана, ученика не само наше школе. Хвала свима који су помогли реализацију овог пројекта у нашој школи!

Галерија


Активни прваци

Ученицима првог разреда трећи дан Дечије недеље био је испуњен бројним активностима као што су: разговор о представи „Бајка о саобраћају“, посета изложбе ученика трећег разреда и присуствовање маскенбалу ПУ „Олга Грбић“. Ученици су имали прилике да искажу своје утиске о овим дешавањима и истакну шта им се највише свидело.

Галерија


Дечји парламент

Чланови Ђачког парламента представљају Конвенцију о правима детета ученицима млађих разреда, кроз радионице и предавања.

Галерија


Дечја недеља

У холу школе Дечја недеља је отворена песмом „Другарство“ у извођењу школског хора и рецитацијом „Баш лепо“ Момчила Одаловића у интерпретацији Анђелије Вујић, ученице четвртог разреда. Мото Дечје недеље је „Да право свако – дете ужива лако“.

Галерија


Бернулијев ефекат

Данас је гост часова српског језика код ученика 6. разреда била логопед Јелица Лечић која је одржала занимљиво предавање о томе где се стварају гласови, шта је Бернулијев ефекат, а такође указала на важност правилне артикулације гласова. Јелица је увек драг гост и на нашим часовима говорних вежби где прати изражајност и напредак ученика у усменој комуникацији.

Галерија


Рајац

Чланови планинарске секције наше школе су викенд провели шетајући обронцима планине Рајац.

Галерија


Чувари природе

Данас су у шетњу околином, у оквиру Чувара природе, ишли ученици 31, 41 и 42 разреда са учитељицама Славицом Васовић, Надом Ђорђевић и Миром Симеуновић.

Галерија


Европски дан језика

Поводом обележавања Европског дана језика у нашој школи је одржана радионица за ученике четвртог разреда. Кроз међувршњачко учење, ученици петог и шестог разреда су својим другарима говорили на различитим језицима: грчком, италијанском, француском, немачком, руском и ромском. О неким занимљивостима у енглеском и француском језику говорила је наставница Весна Кијачић, а наставник Милош Цвијић указао је на међусобну повезаност неких породица европске групе језика. Учитељице Мира Сименувић и Нада Ђорђевић изабрале су најуспешније радове ученика на тему различитих народа који живе на Земљи. Радионицу водила наставница Сена Вукотић у сарадњи са својим активом. Посебно се захваљујемо Удружењу Шпанске културе плеса и Ракел Руиз који су подржали ову активност.

Галерија


,,Српско срце Јоханово" - промоција романа

У уторак 24.9.2019.године чланови хора и оркестра ОШ ,,Мито Игумановић" Косјерић учествовали су на промоцији романа ,,Српско срце Јоханово" аутора Веселина Џелетовића, која је одржана у Народној библиотеци ,,Сретен Марић".

Галерија


Дочек ђака првака

Традиционално, и ове школске године уприличен је свечани дочек за наше ђаке прваке. Пригодан и инспиративан програм у извођењу ученика четвртог разреда приредиле су учитељице Нада Ђорђевић и Мира Симеуновић. Учитељице првака су Јасна Радојичић, Милица Арсенијевић и Миланка Павловић.Ученике и родитеље поздравили су директор школе, Милован Јоксимовић и председник општине, Жарко Ђокић. Том приликом, од стране представника локалне самоуправе, ученицима су уручени и пригодни поклони. СРЕЋНО ПРВАЦИ!!!!

Галерија


Видовдан

Традиционално, у старој спортској хали, одржана је приредба за Видовдан посвећена свима који учествују у образовању и васпитању ученика – родитељима, наставницима, фамилији.
У оквиру приредбе, директор школе Милован Јоксимовић, председник Општине Косјерић Жарко Ђокић, заменик председника општине Гордана Јосиповић и руководилац људских ресурса у Фабрици цемента „Титан“ Косјерић Магдалена Јоксимовић, уручили су награде најуспешнијим ученицима школске 2018/19. године. Награде су добили:
Носиоци Вукове дипломе: Миломир Секулић, Јана Николић, Милица Тодоровић, Нина Томић, Андрија Радовић, Марко Нешковић, Анђела Машић, Лазар Радовановић, Наја Митровић и Лена Ђокић.
„Ученици за пример“ : Јована Илић, Андрија Радовић, Лазар Ђокић и Анђела Митровић.
Ученици који су освојили прво, друго или треће место на окружном такмичењу; ученици који су се пласирали на републичко такмичење:
Марија Нешковић - 3. место на Oкружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“;
Вељко Стојанић – пласман на Републичко такмичење „Мислиша“;
Јана Илић – 1. место на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности;
Мушка екипа у стрељаштву – 1. место на Окружном такмичењу и пласман на републичко;
Женска екипа у стрељаштву – 2. место на Окружном такмичењу;
Марко Јовановић – 1. место на Окружном такмичењу у стрељаштву;
Анастасија Марковић – 3. место на Окружном такмичењу у стрељаштву и пласман на републичко;
Огњен Матић – 3. место на Окружном такмичењу из физике и 3. место на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности;
Ђорђе Марић – 1. место на Окружном такмичењу из хемије;
Тамара Милошевић – 3. место на Окружном такмичењу из хемије;
Петар Јаковљевић – 2. место на Окружном такмичењу из географије;
Милош Лазић – пласман на Републичко такмичење из биологије;
Борис Пантић – 2. место на Окружном такмичењу из хемије и 3. место на Окружном такмичењу из географије;
Миона Ракочевић – 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Марко Нешковић – 2. место на Окружном такмичењу из географије;
Наја Митровић – 2. место на Окружној смотри рецитатора;
Нина Томић – 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Јана Николић – 1. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Катарина Гаговић – 3. место на Окружном такмичењу из географије, 2. место на Окружном такмичењу „Књижевна олимпијада“ и пласман на републичко;
Анђела Машић – 1. место на Окружном такмичењу из математике и пласман на републичко, 1. место на Окружном такмичењу из хемије и пласман на републичко.
Три најуспешнија ученика према Правилнику школе: Анђела Машић, Нина Томић и Јана Николић.
Ђак генерације 2018/19. године: Анђела Машић.

Свим ученицима желимо пријатан распуст!

Галерија


Републичко такмичење из биологије

У недељу је у Београду одржано Републичко такмичење из биологије.
На такмичењу је учествовао Милош Лазић, ученик седмог разреда. Милош је показао одлично знање из биологије и добио похвалницу за учешће на Републичком такмичењу. Учесници такмичења имали су прилику да посете Ботаничку башту „Јевремовац“, Јавни тропикаријум и акваријум, као и друге едукативне садржаје везане за биологију.

Галерија


Турнир у фудбалу

У четвртак је у старој спортској хали одржан турнир у фудбалу. Учествовали су ученици старијих разреда наше школе и једна екипа средњошколаца. Организатори су ученици наше школе уз подршку руководства школе и наставника. Сав приход има хуманитарну намену.
Резултати су следећи: у категорији пети и шести разред победник је 62 , у категорији седми и осми разред победник је 81 .


Републичко такмичење из хемије

У Новом Саду je од 17. до 19. маја 2019. одржано Републичко такмичење из хемије.
На такмичењу је учествовала Анђела Машић, ученица 83 и остварила солидан резултат. Поред прилике да покаже своје знање из хемије, ученица је посетила и Фестивал науке као и Петроварадинску тврђаву.

Галерија


Републичко такмичење из математике

На Републичком такмичењу из математике одржаном 11.5.2019. године у Новој Вароши ученица осмог разреда, Анђела Машић, показала је одлично знање из математике где јој је за пар поена измакла четврта награда и похвала. Честитамo Анђели на фантастичним резултатима.

Галерија


Oбука наставника разредне наставе и стручних сарадника у основним школама

У РЦ Ужице је реализована Oбука наставника разредне наставе и стручних сарадника у основним школама за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења.
Реализатори обуке: Јелена Павловић и Миланка Павловић.
Програм обуке одобрен је решењем министра број: 153-02-00027/2017-07. Обука је тродневна (два дана у непосредном извођењу и један дан онлајн).

Галерија


Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“

У суботу је у Сремским Карловцима одржано Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“.
Ученице осмог разреда Јана Николић, Нина Томић и Катарина Гаговић освојиле су шесто место, а ученица седмог разреда Миона Ракочевић девето. Осим што су имале прилику да покажу своје знање, ученице су имале и прилику да обиђу знаменитости Сремских Карловаца и Новог Сада, да се друже и лепо проведу.

Галерија


Васкршњи вашар

У издвојеном одељењу Сеча Река одржан је „Васкршњи вашар“.

Галерија


У сусрет Васкрсу

На мобилној позорници у нашој школи изведена је представа „Христовим стазама љубави“. Представу су извели ученици четвртог разреда матичне школе у организацији учитељица Милице Арсенијевић, Јасне Радојичић и Миланке Павловић. Сценарио за представу урадила је учитељица Миланка Павловић. Представа је изведена за ученике млађих разреда, родитеље, али и будуће прваке који су посетили школу.
Након представе, победницима ликовног конкурса „Најлепше васкршње јаје“ уручене су награде:
млађи узраст:
Теодора Симеуновић 12
Душан Јовановић 2. разред , ИО Парамун
Лука Ралић 3. разред , ИО Дреновци
старији узраст:
Јована Остојић 51
Анастасија Радовановић 63

Галерија


Стогодишњица завршетка Првог светског рата

Удружење потомака ослободилачких ратова „Љубомир Марић“ у сарадњи са ОШ „Мито Игумановић“ отворило је данас изложбу фотографија, часописа и публикација удружења поводом стогодишњице од завршетка Првог светског рата. Изложбу је отворио наставник историје Владимир Ђокић, а потом је школски хор са наставником Гораном Лекићем извео композицију „Нека осети Видо“. Ученик Борис Пантић рецитовао је песму „Међу својима“ Владислава Петковића Диса, а ученица Јана Николић, која је освојила прво место на литерарном конкурсу „Ја у Првом светском рату“, прочитала је присутним наставницима, ученицима и члановима удружења свој рад.

Галерија


Митов фетивал науке „Истражи, прикажи, знање потражи“

У суботу у нашој школи је одржан Митов фествал науке под слоганом: „Истражи, прикажи, знање потражи“. Организатори су Ученички парламент и Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва. Ученици су, уз помоћ својих наставника, приказали занимљиве садржаје из физике, хемије, биологије, математике, географије, историје, српског језика, технике и технологије, информатике и рачунарства. Учествовали су и ученици четвртог разреда матичне школе и педагог, као и представници Техничке школе из Косјерића.
Фестивал је био посећен, а међу гостима су били ученици, наставници, родитељи, али и Ученички парламент ОШ „Петар Лековић“.
Захваљујемо свима који су помогли и учествовали у реализацији ове манифестације.

Галерија


Математичко такмичење „Мислиша“

На овогодишњем такмичењу „Мислиша“ ученици наше школе су постигли сјајне резултате.
Вељко Стојанић, ученик четвртог разреда, освојио је прву награду и пласирао се на Републичко финале.
Никола Продановић, ученик петог разреда, освојио је трећу награду.
Поред награђених имамо и велики број похваљених ученика:
Други разред: Немања Субашић;
Четврти разред: Анђелија Кијачић, Милан Радивојевић, Арсеније Перишић, Јован Радосављевић;
Пети разред: Јана Илић, Јована Остојић, Ђурђа Продановић;
Седми разред: Тамара Милошевић;
Осми разред: Нина Томић, Наја Митровић.


Смотра рецитатора Златиборског округа

У великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ одржана је 40. Окружна смотра рецитатора.
Наша ученица Наја Митровић освојила је друго место.
Овом приликом честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на успешним наступима.

Галерија


Окружно такмичење из биологије

У недељу је наша школа била домаћин Окружног такмичења из биологије. На такмичењу су учествовали ђаци из десет општина Златиборског округа.
Ове године учествовали су само ученици седмог и осмог разреда. Наша школа је имала седам представника, а то су: Милош Лазић, Јана Витезовић, Тамара Милошевић, Нина Томић, Анђела Машић и Андрија Радовић.
И ове године наши ученици су забележили значајне резултате, а Милош Лазић, ученик седмог разреда, пласирао се на Републичко такмичење.
Захваљујемо се свима који су помогли у реализацији овог такмичења! Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на оствареним резултатима!

Галерија


Успех наших ученика

У ОШ „Стеван Чоловић“ у Ариљу одржано је Окружно такмичење из географије на којем је учествовало четири ученика наше школе. Резултати су следећи:
7. разред: Петар Јаковљевић - друго место, Борис Пантић - треће место;
8. разред: Марко Нешковић - друго место, Катарина Гаговић - треће место.

Галерија


Потврда најбољима

Наша ученица осмог разреда, Анђела Машић, након освојеног првог места на Окружном такмичењу из математике, успела је да се пласира и на Републичко такмичење.

Директор наше школе уручио је дипломе ученицама Јани Николић, Нини Томић, Катарини Гаговић и Миони Ракочевић, које су се пласирале на Републичко такмичење из „Књижевне олимпијаде“, као и ученику Огњену Матићу за освојено треће место на Окружном такмичењу из физике.

Галерија


„Шареница“

Наши ученици били су гости емисије „Шареница“ која се приказује на каналу РТС-а.
Овом приликом се захваљујемо Туристичкој организацији Косјерић и директорки Снежани Јоксимовић на указаном поверењу.

Галерија


Окружно такмичење из српског језика

У ОШ „Нада Матић“ у Ужицу одржано је Окружно такмичење из српског језика. Резултати су следећи:
5. разред: Јана Илић - прво место;
6. разред: Огњен Матић - треће место.

Галерија


Пројекат „Активирај се“

У пројекту Активирај се, који су реализовали ученици четвртог разреда електротехничког смера Техничке школе Косјерић са професорком грађанског васпитања, учествовали су ученици и ОШ „Мито Игумановић“ од првог до четвртог разреда. Реализоване су различите игре са циљем развоја спортског духа и моторичких вештина. Циљ пројекта је био да се деца усмере на спортске активности и здрав живот, насупрот провођењу времена уз савремене технологије.

Галерија


Дан фабрике „Титан Цементара Косјерић“

Учешће наставника ОШ „Мито Игумановић“ у спортским играма у одбојци, шаху и пикаду поводом прославе Дана фабрике Титан Цементарa Косјерић.
Наставник Томислав Гајић освојио је треће место у шаху.

Галерија


„Књижевна олимпијада“

У суботу у ОШ „Стари град“ одржано је Окружно такмичење „Књижевна олимпијада“.
Ученице наше школе су биле веома успешне и резултати су следећи:
7. разред: Миона Ракочевић - друго место;
8. разред: Јана Николић - прво место, Нина Томић и Катарина Гаговић - друго место.
Све четири ученице су се пласирале на Републичко такмичење које се одржава 11. маја у Сремским Карловцима.

Галерија


Смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Општинска смотра рецитатора одржана је у великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“.
Учествовало је 20 ученика наше школе, 10 у млађем, 10 у средњем узрасту. Резултати су следећи:
Млађи узраст:
1. место: Петар Радосављевић 31
2. место: Вања Радовић 42
3. место: Михаило Марковић 42

Средњи узраст:
1. место: Лена Ђокић 83
2. место: Наја Митровић 83
На Окружну смотру рецитатора пласирају се ученици који су освојили прво и друго место.

Галерија


Гимфест - Фестивал науке и уметности

У Гимназији „Свети Сава“ у Пожеги одржан је Фестивал науке и уметности, познатији као Гимфест. Наши ученици су присуствовали овој манифестацији, неки као посетиоци, а неки као помоћници средњошколаца. Фестивал је био изузетно садржајан, а нама је посебна част што су наши садашњи и наши бивши ученици заједно учествовали.
У априлу нас очекује Фестивал науке у Косјерићу и позивамо вас да нас својим присуством подржите.

Галерија


Национални дан књиге

У холу школе обележен је Национални дан књиге. Ученици су имали прилике да погледају и прелистају најновија издања књига које могу позајмити из школске библиотеке. Заинтересованост ученика нам показује да су књиге поново у моди.

Галерија


Дигитални час - „Мали принц“

Наше колеге, Сена и Филип Вукотић, били су предавачи на овогодишњем Зимском републичком семинару на Филолошком факултету у Београду који сваке године окупља наставнике и професоре српског језика и књижевности из Србије, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе, са темом дигиталне обраде наставне јединице „Мали Принц“. На овај начин успешно су представили свој рад, као и нашу школу.

Галерија


Савиндан

Светосавске дане ученици и наставници у ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић обележили су низом активности.
Школска слава Свети Сава традиционално је обележена у матичној школи и издвојеним одељењима.
У Косјерићу, домаћини, наставници Гордана Марковић и Горан Лекић са протојерејом Радомиром Трипковићем, изломили су славски колач уз присуство гостију, Ученичког парламента, хора и запослених.

Галерија